Sonys noe OLED-skjerm er latterlig rå. Dette er Inzone M10S

Sonys nye OLED-skjerm Inzone M10S har noen imponerende spesifikasjoner vi ikke har vært borti før. Dessuten har den en genial fot som tar minimalt med plass.

Idag dro Sony sløret av deres nye gaming-skjermer som virkelig viser at utviklingen har kommet lengre enn jeg har fått med meg. Ikke bare ser deres nye 27″ OLED-skjerm Inzone M10S latterlig kul ut med en fot som bare måler fire mm i høyden og som gjør det mulig å rotere skjermen rundt og rundt og rundt. Det gir deg masse plass på skrivebordet til mus og tastatur. Spesifikasjonene er også helt hinsides.

Både Inzone M10S og Inzone M9 II er nye skjermer, hvorav sistnevnte er en mer konvensjonell IPS LED-gamingskjerm med en svært god oppdateringsfrekvens på 160 bilder per sekund, mer enn nok til at man ikke lenger kan skylde på utstyret om man taper i Valorant.

Inzone M10S koster svimlende 17 500 kroner, mens M9 II koster 14 000 kroner. Begge blir tilgjengelig i oktober.

M10S sett forfra.

480Hz!

Men deres nye OLED-skjerm Inzone M10S har fått en vanvittig oppdateringsfrekvens på hele 480 bilder per sekund. Det er mer enn hva det menneskelige øyet kan oppfatte, trodde jeg. Men etter å ha lest meg opp, ser det ut til at vi kan oppfatte oppdateringsfrekvenser helt opptil 500Hz under de rette forutsetninger.

I tillegg har OLED-skjermen sortnivåer som kun slipper 0,0005 nits. Sortnivårene er praktisk talt er helt sorte. I tillegg til å være mørk er den dessuten svært lyssterk med hele 1300 nits, og har et fargerom på 98,5 prosent DCI-P3-dekning. Fargene på denne kan ikke være annet enn fantastiske. Den har mulighet for å vise sRGB-fargerom, dersom man er avhengig av korrekte farger til for eksempel bildebehandling.

For proffe spillere

Skjermen er laget for profesjonell gaming, men i turneringer bruker de jo dårligere skjermer som kun er 24,5″ store. Derfor har den 27″ store M10S en modus som gjør bilde 24,5″ stort og gjør fargene og oppdateringsfrekvensen litt dårligere. Pixel-mappingen er perfekt, ifølge Sony selv.

Les mer

Skjermen har en utrolig responstid på 0,03 millisekunder og en 1440p oppløsning. Den kommer med flere modus for FPS-spilling og flere verktøy som kan aktiveres. Skjermen støtter G-sync og AdaptiveSync.

M9 II har høyere oppløsning og litt høyere fot. Den er også litt billigere.

Dessuten har skjermen flere funksjoner som skal hindre at bildet brenner seg fast, noe som kan være et problem på OLED-skjermer. Skjermen ser i det hele tatt helt fantastisk ut og vi håper vi får lov til å teste den en vakker dag.

Sony Inzone har en utsalgspris på 1349 euro. Vi har foreløpig ikke fått de norske prisene. Inzone M9 ligger på 1099 euro.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.