Apples nødanrop via satellitt blir satt på prøve under orkanen Helene

Med iOS 18 lanserte Apple Nødanrop (SOS) via satellitt som lar iPhone-brukere sende melding når de ikke har dekning. Tjenesten kom akkurat i tide til å hjelpe ofrene for orkanen Helene.

Etter at stormen traff østkysten av USA er over 370 mobilmaster i Nord-Carolina ute av drift, mens ytterligere 103 opererer med nødstrøm. Dette har gjort kommunikasjon nesten umulig i de hardest rammede områdene.

Les også: Liv vil gå tapt – hundretusenvis mister tilgang til nødnett når 2G-nettet fases ut

Orkanen har forårsaket ødeleggelser på tvers av flere stater, inkludert Florida, Georgia, Sør-Carolina, Tennessee og Virginia. Ifølge Federal Communications Commission (FCC) er kriseplanen for katastrofeberedskap aktivert i disse områdene. FCC har også gitt ut en detaljert oversikt over berørte fylker, hvor de viser antall og prosentandel av mobilmaster som er ute av drift, og årsaken til utfallene.

I de hardest rammede områdene, som Avery, Mitchell og Yancey i Nord-Carolina, fungerer mindre enn 10 % av mobilmastene. I tillegg har to lokale TV-stasjoner og to FM-radiostasjoner også mistet signalet i Nord-Carolina.

Les mer

Oppfordret til å oppgradere

Før stormen traff var det mange som oppfordret til å oppgradere til iOS 18 for å få inn den nye funksjonen i tilfelle skurefille. Apple slapp oppdateringen iOS 17.7 og iOS 18 samtidig og de som ikke oppdaterte til riktig versjon står dessverre uten nødfunksjonen. Det samme gjelder stakkars Android-brukere.

Funksjonen er også tilgjengelig i Norge med iPhone 14 eller nyere.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.