Utvikler bak Ghost arrestert i Australia

Jay Je Yoon Jung arresteres i Australia.

Australsk politi har arrestert app-utvikler knyttet til plattformen Ghost. Det skjer etter en omfattende internasjonal politiaksjon.

Brukes av kriminelle

I forrige uke annonserte Europol at de hadde knekt krypteringen til kommunikasjonsplattformen Ghost. Plattformen er svært populær blant store kriminelle nettverk, blant annet svenske gjengkriminelle. De kriminelle nettverkene har brukt plattformen til å organisere narkotikahandel, trusler, smugling og hvitvasking.

Aksjonen forrige uke førte til arrestasjoner i Irland, Canada, Italia og Australia. I Australia, hvor 38 personer ble arrestert, har politiet også nå siktet plattformens administrator, Jay Je Yoon Jung.

Politiet sier at Jung har levd et dobbeltliv siden han utviklet plattformen for ni år siden. Tilsynelatende arbeidet han i det familieeide vaskeriet, mens han laget spesialtelefoner med Ghost installert som han solgte til kriminelle.

En slik telefon kostet i følge australsk politi over 16.000 kroner, med et seks-måneder abonnement på Ghost inkludert. Det skal være 389 slike telefoner i sirkulasjon i Australia og Ghost var utviklet utelukkende for kriminell bruk.

Les mer

Jung har vært god til å holde seg under radaren og var visstnok overrasket da han ble arrestert onsdag. Nå har derimot «Operasjon Kraken» satt kjepper i hjulene for Ghost etter det som skal ha vært et syv år langt internasjonalt politisamarbeid.

Les også: California vil beskytte barn mot sosiale medier

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.