Etikk
Philip Nitschke, oppfinneren av dødskapselen Sarco Pod mener kunstig intelligens bør avgjøre om pasienter er mentalt skikket til å ta sitt eget liv.
En analyse gjennomført av The Guardian viser at de reelle utslippene til verdens største teknologiselskap fra 2020 til 2022 var 662 prosent høyere enn antatt. Det er syv ganger høyere enn hva bransjen selv hevder.
Norske elever tok støyten da naive politikere hasteinnførte iPad i Oslo-skolen. Nå gjentar historien seg.
Å tukle med døden kan forstyrre naturlige sorgprosesser, mener etikere ved Cambridge. Nå vil de ha umiddelbare reguleringer.
På en konferanse i Wien mandag ba Østerrike om regulering av roboter som kan drepe uten menneskelig inngripen.
Gina Carano fikk fyken fra The Mandalorian for ytringer på Twitter. Nå betaler Musk og X for rettsak mot Disney og Lucasfilm.
På en konferanse for motarbeidelse av antisemittisme i Krakow, sier Musk at det er mindre jødehat på X enn på andre sosiale medier. Det er ikke lenge siden Musk selv ble anklaget for å ha antisemittistiske holdninger.
Barnehage installerer skjermer og interaktive gulv til bruk i digitalt ballspill. Det får foreldre til å rase i sosiale medier.
En coroner mener Amazon og Google må ta ansvar etter tragisk selvmord. Selvmordet kunne ikke blitt gjennomført uten hjelp fra internett, hevder han.
Vannanlegg og fabrikker i USA er rammet av cyberangrep. Hackerne som utførte angrepene er støttet av det iranske regimet.
KI-influenser tjener opptil 10 000 dollar i måneden – bør vi forby falske mennesker i markedsføring?
Influenseren Aitana Lopez har 133 000 følgere på Instagram og tjener mellom 3000 og 10 000 dollar i måneden. Men Aitana eksisterer kun på skjermen. Er det på tide å forby kommersiell bruk av falskt innhold?
Metas leder skal personlig ha stoppet forsøk på å bedre unges mentale helse på Facebook og Instagram. Det viser nye rettsdokumenter.
Apple TV+ har ikke fornyet talkshowet «The Problem With Jon Stewart» til en tredje sesong. Begrunnelsen skal være misnøye med Stewarts planlagte reportasjer om kunstig intelligens og Kina.
Unge internettbrukere i USA svindles langt oftere enn foreldrene deres. Å vokse opp med internett ser ikke ut til å være en avgjørende faktor.