Vi tester Galaxy Ring: Kan dette lille smykket erstatte smartklokken?

Samsung Galaxy Ring er en vellykket debut i en ny produktkategori. Ringen holder nesten en uke på én lading og gir deg nøyaktig oversikt over aktivitet og søvn. Men kan den erstatte smartklokken?

Galaxy Ring er lansert og vi har kloa i et eksemplar. Test kommer, men her er noen høydepunkter så langt.

Vi har gledet oss til Galaxy Ring siden vi deltok på Samsung Unpacked i januar i San Jose i California. Da viste Samsung frem ringen første gang. Og nå, snart et år senere, sitter den på fingeren.

Man blir litt mer cyborg med denne.

Ringen har en svimlende utsalgspris på svimlende 5 690 kroner. Størrelsessettet vil være tilgjengelig for bestilling fra onsdag 30. oktober, og vil koste 100 kroner. Ringen kommer i fargene svart, sølv og gull, og i mange forskjellige størrelser med en vekt fra 2,3 til 3 gram.

Ikke pen

Vi har fått et testeksemplar i matt svart, og kan ikke si at ringen er direkte pen. Det synes i alle fall ikke dama. Stygg, kalte hun den. Det synes jeg ikke var direkte fortjent. Men jeg kan nok si meg enig i at den kunne vært penere. Den er heller ikke spesielt diskret.

Jeg synes egentlig hverken den er stygg eller pen. Det er en svart matt ring.

Men den er nett og lett, og når man tenker på hvor mye teknologi som sitter i den lille titaniumsdingsen, er det ganske imponerende.

Mitt store håp har vært at ringen kan erstatte smartklokken og det viser det seg at den i stor grad kan. Om du er blant de som bruker klokken hovedsakelig til å måle bevegelse, søvn og trening. Ringen er komfortabel å ha på, og man merker den slett ikke når man sover, i motsetning til klokker, som kan være ubehagelige å ha rundt armen i søvne.

Ringens batteri holder dessuten i nesten en uke og lades opp på kort tid og er i mine øyne en genial søvnsporingsdings. Hver morgen våkner jeg med en detaljert oversikt over søvnen min og et tall på dagens energi, en såkalt energiscore.

Body battery

Sistnevnte er en gøyal måling, og forleden da jeg følte meg så trøtt og sliten, men kunne lese at jeg egentlig hadde masse energi, ble jeg straks i bedre humør. Man må altså passe seg for å legge for mye vekt på tallene, for avlesningen kan også gi motsatt effekt. Men at det har noe for seg er nok ganske utvilsomt.

Klokken måler puls, pulsvariabilitet, oksygenprosent i blodet, hudtemperatur, hvor ofte man trekker pusten, og putter alt dette inn i en algoritme.

Ved å måle temperaturen på huden skal ringen kunne gi en nøyaktig måling av menstruasjonssyklus, noe jeg av naturlige grunner ikke har fått testet.

Nydelig ladeboks

Ringen kommer i en liten lekker ladeboks med et 361mAh stor batteri. Det er nok til å lade ringen hele 20 ganger. Når man legger ringen på holderen lyser en ring opp som forteller hvor mye strøm det er på ringen og når ringen ikke er på plass, forteller ringen hvor mye strøm som er i boksen. Smud!

Ladeboksen er lekker.

Ringen sporer automatisk trening og logger øktene dine, uten at du trenger å starte treningen i appen. Jeg har inntrykk av at den måler svært nøyaktig og grafene som kommer opp er overbevisende.

Jeg trodde kanskje Samsung ville implementert vibrasjon i ringen, men det er kanskje en funksjon forbeholdt neste generasjons Ring. Men jeg er også glad den ikke vibrerer. Det ville nok blitt plagsomt om meldingsvarsler skulle kommet rett på fingeren. Men det som kunne vært praktisk om man kunne satt på alarm på fingeren, og våknet uten å vekke resten av huset. Så kunne man sikkert brukt den til mye morsomt også.

Les mer

Overvåkning til fingertuppene

Man føler seg jo litt overvåket. Hver minste bevegelse blir notert i en eller annen sky. Og det finnes situasjoner der jeg ville foretrukket å ta den av og legge den vekk. Men vi får vel bare finne oss i det.

Den ser ikke spesielt verdifull ut, før man ser nærmere på den.

Alt i alt er Galaxy Ring virkelig en vellykket debut i en ny produktkategori. Men den koster! Kun 399 amerikanske dollar og omregnet til norsk valuta burde det bli 4370 kroner. Men neida. Den koster hele 5690 kroner.

tl;dr

Med en så stiv prislapp er jeg spent på salgstallene. Å ha både telefon, klokke og ring, blir nok for råflott for mange, men jeg kan se for meg at den fort kan erstatte smartklokke for mange, inkludert meg selv.

Personlig liker jeg gammeldagse klokker som tar litt mindre plass rundt håndleddet enn fete smartklokker som må lades hele tiden. Kombinert med ring har man kanskje alt man trenger!

Ringen måler alt mulig med en imponerende presisjon og appen er oversiktlig og nyttig. Den kunne nok vært penere. Vårt testeksemplar i matt svart ser på en måte litt billig ut. Og den er jo på ingen måte billig. Den er faktisk svindyr. Men også utrolig kul. Og det å kunne måle trening og søvn kun bærende på en så liten diskret dings, er revolusjonerende.

Ville anbefalt, om det ikke var for den ukristelige prisen.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.