Derfor er Nvidias Jensen Haung verdt mer enn hele Intel tilsammen

Jensen Huang, sjef for teknologiselskapet Intel, som hovedsakelig er kjent for skjermkort, har nå en estimert samlet formue som overgår hele markedsverdien til konkurrenten Intel.

Etter at kunstig intelligens skjøt fart, ble det et enormt behov for avanserte skjermkort som kan behandle store mengder data. Spesielt er det skjermkortet H100, et av de aller dyreste og mest avanserte, som kjøpes opp av de store tekselskapene.

Casher inn på H100

Meta alene har 350 000 slike skjermkort til en verdi av mellom 75 og 150 milliarder kroner. xAI har 100 000 mens Tesla har 85 000. Skjermkortene har en estimert kostnad på mellom 213 000 og 426 000 norske kroner.

KI-bølgen har fått Nvidias aksje til å skyte i været. Ja, de aller fleste har fått med seg det. I juni var selskapet det mest verdifulle i verden. Per dags dato ligger det på tredje plass etter Apple og Microsoft.

Denne kraftige økningen i aksjekursen har vært en stor gevinst for Huang, som eier over 75 millioner Nvidia-aksjer, pluss 786 millioner til gjennom ulike truster og et partnerskap.

Les mer

Kan kjøpe Intel

Selvom han har cashet inn over 700 millioner dollar ved å selge seks millioner aksjer i år, småpenger sammenlignet med den totale verdien av hans Nvidia-eierskap, som er estimert til over 109,2 milliarder dollar.

Til sammenligning har Intel en markedsverdi på 96,2 milliarder dollar. Det spøkes derfor med at Jensen Huang selv kunne kjøpt hele Intel og fortsatt sittet igjen med vekslepenger.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.