Nå blir det lettere å bygge inn OpenAIs stemmeassistent i andre apper

OpenAI har introdusert nye verktøy som forenkler utviklingen av apper som bruker deres stemmeteknologi. Det blir det penger i kassa av.

OpenAI har lansert et verktøy som skal gjøre det mulig for utviklere å lage stemmebaserte AI-applikasjoner med kun én instruksjon, noe som tidligere krevde flere separate steg. OpenAIs stemmeassistent er utrolig imponerende og dette vil kunne gjøre utviklingsprosessen mer effektiv for andre applikasjoner enn selve ChatGPT.

En stor del av OpenAIs inntekter kommer fra selskaper som bruker deres teknologi i sine egne applikasjoner. OpenAI forventer at selskapet vil øke inntektene med intet mindre enn 11,6 milliarder dollar neste år. Da kan selskapet være verdt 150 svimlende milliarder dollar.

Radikalt mer effektivt

Selskapet har også introdusert et verktøy for finjustering av AI-modeller etter trening, som nå kan bruke både tekst og bilder. Dette kan forbedre modellens evne til å forstå visuell informasjon og åpne for nye bruksområder som visuell søk og objektdeteksjon.

Les mer

Dette kan radikalt forbedre effektiviteten i å bygge stemmeassistenter og andre AI-systemer som bruker lyd. Det andre spennende aspektet er muligheten til å finjustere AI-modeller med både bilder og tekst, noe som kan styrke modellens visuelle forståelse.

Selskapet lanserte også et verktøy som gjør det mulig for mindre modeller å lære fra større modeller. I tillegg introduserte de «Prompt Caching», som kan halvere utviklingskostnadene ved å gjenbruke deler av tekst AI-en allerede har behandlet.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.