Meta blokkerer lenker til blogginnlegg med hacket informasjon om J.D. Vance

Meta blokkerer alle lenkene på sine plattformer som leder til et nylig publisert blogginnlegg om J.D. Vance. Meta hevder informasjon fra innlegget bryter selskapets regler om valginnblanding.

Hacket informasjon om J.D. Vance

Det var tidlig i august at kampanjen til Donald Trump bekreftet at flere sentrale personer i deres organisasjon var utsatt for et hackerangrep. Trump og hans medarbeidere hevdet da at Iran sto bak angrepet og at mye informasjon var stjålet. Denne mistaken er senere bekreftet.

Noe av det mest sentrale som ble stjålet under hackerangrepet var en omfattende dokumentsamling/rapport om J. D. Vance, Trumps visepresidentkandidat. En av de som nå har fått tak i denne rapporten er journalist Ken Klippenstein.

Torsdag forrige uke publiserte Klippenstein hele rapporten gjennom et blogginnlegg på sin egen substack-side.

Les også: Teknologibransjen er uærlige om klimagassutslipp. Det burde ikke overraske noen

Meta blokkerer lenker

Siden Klippenstein publiserte blogginnlegget torsdag har Meta arbeidet febrilsk for å forhindre at lenker til innlegget spres på deres plattformer. På Facebook, Instagram og Threads kommer det meldinger om at innlegg med lenken fjernes.

Det virker også til at Meta omgjør lenkene slik at lenkene ikke fører direkte til innlegget men til et Google-søk etter Klippensteins blogg.

Les mer

X har også blokkert innlegget til Klippenstein, en plattform han også er kastet ut fra. Klippenstein hevder blokkeringen er politisk motivert.

Som forklaring på blokkeringene sier Meta informasjonen i innlegget bryter selskapets regler om valginnblanding og at de dermed ikke kan dele lenker til innlegget.

Meta begrunner dette videre med at selskapets retningslinjer tydeliggjør at de ikke kan dele informasjon som er innhentet fra hacking gjort av utenlandske aktører.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.