OpenAI-CEO: Superintelligens innen noen få tusen dager

I et blogginnlegg publisert mandag skriver OpenAI-sjef Sam Altman at han tror kunstig superintelligens vil bli virkelighet innen noen få tusen dager.

Det er mulig vi får superintelligens innen et par tusen dager. Det kan ta lengre tid, men jeg er sikker på at vi kommer dit, skriver OpenAIs CEO Sam Altman i et blogginnlegg på mandag.

Sam Altman, CEO i OpenAI.

Dagens mål for OpenAIs er å lage AGI (artificial general intelligence), en teoretisk betegnelse på en kunstig intelligens som er like bra som menneskelig intelligens og som ikke trenger spesifikk trening for å lære nye oppgaver.

Superintelligens er mer avansert og kan anses som en intelligens som er vesentlig bedre enn mennesker, og muligens helt vanvittig uforståelig smart, uansett hva det gjelder.

Les også: Ray Kurzweil tror vi oppnår udødelighet innen 7 år

I tråd med Ray Kurzweil

Forutanelsen er i tråd med futurist Ray Kurzweils spådommer om at generell kunstig intelligens vil oppnås i 2029. Kurzweil har anslått at menneskeheten vil klare å skape kunstig intelligens når man har maskiner som kan gjøre en billion kalkuleringer per sekund. Ifølge hans beregninger vil det skje i 2029.

Les mer

«Et par tusen dager fra nå» er nok en strategisk valgt vag ordlyd, men kanskje blir 2029 året. KI-innovatørene møter motstand fra dem som mener slike spådommer brukes for å øke oppmerksomheten rundt teknologien.

Og selv om alt fra kjøleskap og tannbørster, til webkameraer og droner har fått merkelappen «kunstig intelligens» påskrevet de siste par årene, skjer det åpenbart mye oppriktig innovasjon på feltet. Vi ser sannsynligvis kun konturene av begynnelsen på KI-eventyret, og generell kunstig intelligens eller superintelligens kan bli det neste store som kan endre verden for alltid.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.