«Galskap!» YouTuber MKBHD lanserer app og får slakt

YouTuber MKBHD lanserer bakgrunnsbilde-app og kritikken hagler. Appen blir kritisert for å være for dyr, for dårlig og for unødvendig.

Marques Brownlee får virkelig kjenne på hvordan det er å motta kritikk for noe man har laget. Den folkekjære YouTuberen er uten tvil verdens mest innflytelsesrike hva angår produktomtaler. MKBHD har bygget seg opp en enorm følgerskare og kan anses som intet mindre enn en kultfigur.

Selv er han vant til å gi andre omtaler for det de har laget. Når han nå lanserer sin egen bakgrunnsbilde-app «Panels», får han smake sin egen medisin.

Marques Brownlee forsvarer lanseringen av bakgrunnsbilde-appen med at han opp igjennom har blitt bombardert med spørsmål om hvor hans kule bakgrunner kommer fra. Derfor har han nå lansert en app som gir hvem som helst tilgang på de samme bakgrunnene som han selv bruker og viser frem i mobilomtaler.

Dette mener kritikerne

Men kritikken hagler. Folk mener det er utrolig at MKBHD som pleier å være så til de grader på kundenes side, har tillatt seg selv å lansere en app som sporer lokasjonen til brukeren.

Dette har Marques skrevet at de jobber med å ordne. Utviklerne fulgte rett og slett bare anbefalingene til app-plattformen.

Appen blir også kritisert for å ha forferdelig design og animasjoner. Dessuten skal appen være fullstappet av reklame. Og dersom man ønsker å kjøpe en reklamefri variant må man ut med intet mindre enn 50 dollar i året, som jo kan sies å være dyrt for en bakgrunnsbilde-app i 2024.

Sist, men ikke minst, mener folk at bakgrunnene ikke egentlig er så fine og at oppløsningen er for dårlig.

Les mer

Tekverdens beste omdømme brister

Marques Brownlee har 19,5 millioner abonnenter på YouTube og får mange millioner avspillinger per video. Men for første gang i karrieren svikter bena under MKBHD. Han kommer helt sikkert igjennom dette, men han har stilt seg lagelig til for hugg, ved å plassere seg på den kommersielle siden av bordet.

Marques får også kritikk for å lansere noe for unødvendig. Når han først skal bruke omdømmet sitt til å selge et produkt, bør det være noe mer spennende enn en bakgrunnsbilde-app. Hva synes du?

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.