YouTube får enda mer reklame

YouTube. Shutterstock

YouTube bekrefter at det snart vil bli reklame selv om du pauser videoer. Nettstedet kaster seg dermed på en ny trend mange irriterer seg over.

Advarte om Youtube

Det er nettstedet The Verge som onsdag skriver om hvordan YouTube har begynt med såkalte «pause ads» altså pausereklamer. Dette betyr helt enkelt at om du pauser en video du ser på YouTube vil det dukke opp en reklame.

The Verge advarte mot denne utviklingen helt tilbake i 2018. Det var da selskapene AT&T og Hulu som eksperimenterte med reklame som dukker opp når man satte serier man så på deres strømmetjenester på pause.

YouTube begynte sin eksperimentering med pausereklame allerede i april 2023. Philipp Schindler, en av Googles toppleder, har siden kommentert, ikke så overraskende, at ordningen ble svært godt tatt imot av reklamebransjen.

Les også:Snap lanserer nye Spectacles og fleiper med Apple Vision Pro

Mange er irritert på Youtube

Pausereklame betyr økte inntekter for YouTube og Google. Mange er derimot ikke like begeistret for at de nå blir utsatt for enda mer reklame.

På nettstedet Reddit er det mange som utrykker frustrasjon:

Les mer

«Hvorfor dukker reklame opp hver gang jeg setter på pause!?», skriver en frustrert bruker.

Google sier at den nye reklamevarianten er designet for å gjøre reklamene mindre plagsomme for plattformens brukere. Selskapet har derimot ikke gitt signaler om den nye formen for reklame vil komme i tillegg til reklamene som vanligvis kommer mellom videoer.

YouTube har i mange år vært en av de mest populære nettstedene i Norge, spesielt populær blant unge.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.