Microsoft blokkerer palestinere bosatt i utlandet

Palestinere bosatt i utlandet blir systematisk blokkert av Microsoft. Årsaken skal være kontakten de forsøker å opprettholde med slektninger på Gazastripen.

«Mitt digitale liv er over»

En undersøkelse gjennomført av BBC viser at palestinere bosatt i utlandet systematisk blir blokkert av Microsoft. De BBC har vært i kontakt med får ikke tilgang til kommunikasjonsplattformer som Skype og e-postsystemer som Hotmail.

Dette skaper problemer for kommunikasjon med slektninger som fortsatt er bosatt i de palestinske territoriene på Gazastripen og Vestbredden.

Enkelte har også mistet tilgangen til bankkontoer, og e-postadresser de bruker til arbeid. «Mitt digitale liv er er over», sier Eiad Hametto, som til vanlig bor i Saudi Arabia. Hametto har ikke lengre tilgang til e-posten han har brukt til jobb de siste 20 årene.

Salah Elsadi, som er bosatt i USA, fikk plutselig fikk han beskjed om at han var blokkert fra Hotmail og OneDrive. I følge Microsoft har både Elsadi og Hametto blitt blokker på grunn av påståtte brudd på Microsofts retningslinjer. Begge stiller seg helt uforstående til dette.

Les også: Musk vil sende mennesker til Mars om fire år

Digitalt mørklagt

Helt siden Israel startet bakkeinvasjoneninvasjonen av Gazastripen har territoriet vært digital mørklagt. Kommunikasjon over internett har siden da vært svært vanskelig og blokkeringene fra Microsoft gjør nå situasjonen enda vanskeligere.

Les mer

Skype er mye brukt på Gazastripen, til tross for at programmet i stor grad er erstattet av apper som WhatsApp og Telegram. Gjennom Skype kan man fortsatt ringe direkte til telefoner med nettilgang.

Skype er beskrevet som en «livslinje» for mange som lever i konfliktsoner. For mange palestiner er nå heller ikke denne livslinjen tilgengelig og mange sliter med å kontakte familiemedlemmer og venner på grunn av blokkerte kontorer.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.