IFA 2024: SharkNinja lanserer noe ingen har sett før og Samsung viser frem usynlige TVer

Gjennomsiktige TVer, brilleløse 3D-skjermer, kjøleskap som vet når melken går ut på dato. Årets IFA er et vindu til fremtiden. Dette er noe av høydepunktene.

Teknokratiet (Berlin): Vi er i Berlin, invitert av SharkNinja til IFA 2024, verdens største teknologimesse, for å bevitne lansering av hele 23 nye produkter. Iår er det hundre år siden IFA ble arrangert for første gang (den gang som radiomesse), og derfor er det litt ekstra stort å være tilstede akkurat iår. SharkNinja er et selskap som vokser i rekordtempo og har produkter i alle nærmest alle kategorier innen teknologi for hjemmet.

Les også: For woke: Storspillet Concord tas ned etter en uke

Selskapet er sammensmeltningen av de to selskapene Shark og Ninja og er tilsammen representert i hele 34 produktkategorier. Nå er de på vei inn i det nordiske markedet med sine robotstøvsugere, elektriske mopper, styling-produkter, kaffemaskiner, blendere, slushmaskiner etc.

SharkNinja selger produkter i 32 land, har over 3000 ansatte (500 nye siden 2023), og selger 70 millioner produkter i året. Bare i 2023 og 2024 har selskapet lansert 25 nye produkter.

Shark FlexFusion

På IFA iår lanserte avduket de som nevnt 23 nye produkter, og ett av disse, som ble holdt hemmelig helt til messens første dag, er den nye Shark FlexFusion, en hårstyler som kan tørke og rette ut vått hår, uten å varmeskade håret.

Denne hårstyleren er den eneste du trenger, ifølge SharkNinja. FlexFusion-teknologien kombinerer kraftig luft og oppvarmet keramikk for å tørke og style vått hår eller restyle tørt hår. Kvinner vasker håret mellom en og tre ganger i uken og denne styleren kan brukes enten du har vått eller tørt hår, hvilken som helst dag i uken.

Faktisk sto jubelen i taket både blant presse og publikum (hovedsakelig blant kvinnene i salen) da selskapet avdekket den nye hårstyleren. Aldri før har man sett en dings som tørker og retter ut vått hår. Kort oppsummert har FlexFusion disse funksjonene:

  • Wet eller Dry Fusion Air Straightener – For silkemyke, blanke, rette frisyrer
  • Wet eller Dry Fusion Brush – For jevn føning med volum, spenst og glans
  • 32mm Coanda Curlers – Pakker inn og krøller uten varmebeskadigelse
  • Styling Concentrator – For slanke, glatte resultater
  • Curl-Defining Diffuser – Løfter og definerer naturlige krøller

Selskapet er både det raskest voksende i verden innen hårteknologi og utendørskjøkken, noe som reflekteres i budsjettene. På IFA fikk vi høre at både Cortney Cox og David Beckham blir nye brand merkevareambassadører. Fra før har selskapet Thiery Henry på laget.

SharkNinja lanserte som nevnt en rekke nye produkter på årets IFA, rettet mot markedene i Europa, Midtøsten og Afrika (EMEA). Blant de nye produktene er Ninja Luxe Café, en alt-i-ett kaffemaskin, Shark PowerDetect robotstøvsuger, og Ninja Foodi 8-i-1 PossibleCooker, en allsidig multikoker.

De har også introdusert ny teknologi for støvsugere og lansert en SLUSHi Frozen Drink Maker for å lage slushies hjemme. Denne lar deg til og med gjøre rosévin om til frozé! I tillegg utvides airfryer-serien med nye modeller og de lanserer en bærbar blender, Ninja Blast Max.

Gjennomsiktig MicroLED

Blant hundre stands undertegnede rakk innom iløpet av fredagen var Samsung den desidert største. Selskapet har leid en egen hall, CityCube, for å vise frem sitt stadig bredere sortiment av mobiltelefoner, smarte klokker- og ringer, vaskemaskiner, kjøleskap, gjennomsiktige TVer etc.

Mye har vi sett før og først og fremst lå fokuset i pressekonferansen på kunstig intelligens (som man allerede begynner å bli litt lei av). Likevel var det spennende å få en omvisning for nå begynner teknologien å bli futuristisk.

Gjennomsiktige TVer var det mange som lot seg imponere av. MicroLED er fortsatt dyrt å produsere, men så ser det også helt vanvittig stilig ut. MicroLED brukes både i Samsungs transparente skjermer og de imponerende enorme rammeløse skjermene.

MicroLED kan settes sammen slik man ønsker. TVene er satt sammen av 192 forskjellige paneler, noe som gjør at Samsung kan skreddersy skjermformer og lage TVer i alle fasonger.

Samsung viste også frem 3D-skjermer som ikke krever briller. Disse er vanskelige å ta bilde av. De viste frem kjøleskap som forstår hva du legger inn og som vet hvor lang holdbarhet maten din har.

De viste frem den lille robotballen Ballie, som er en trofast assistent i hjemmet, nye laptoper, laserprosjektorer, The Music Frame (bilderammer med høyttaler), surround-systemer og ikke minst Galaxy Ring, som kommer på markedet senere iår.

På pressemiddag med Samsung.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.