For woke: Storspillet Concord tas ned etter en uke

Concord skulle appellere til unge mennesker med pronomen og mangfoldige karakterer. Men etter å ha sluppet detaljer om det kommende spillet haglet kritikken. Nå er spillet utsatt på ubestemt tid.

Det kan bli for mye av det gode. Spillere som har testet det nye Concord er ikke fornøyd med retningen spillet har tatt. Ifølge enkelte er det rett og slett for mye politisk propaganda.

Når du velger karakter i Concord finner du figurens navn, rolle og foretrukne pronomen. Som en bruker skriver på Twitter: – Den jævl** roboten har pronomen i Sonys kommende spill. Ok.

Ifølget spillstudioet Firewalk som står bak fadesen, skulle karakterene ha unike personligheter og egne ferdigheter som bidrar til fellesskapet. Hver uke skulle spillerne få servert en ny film som viste karakterene når de ikke er på «jobb». Slik skulle man få et innblikk i karakterenes historie, personlige liv og relasjoner.

Karakterene som kommer i alle fasonger og farger blir kritisert for å være for kjedelige, mens håpet kanskje har vært at legning skal gjøre dem interessante. En av karakterene har «ikke bestemt» som pronomen under navnet.

Som @evo4g63t skriver på X er det gode med lansering at spillindustrien har nådd et kritisk punkt der de blir nødt til å begynne å fokusere på å lage god underholdning, istedet for å vikle seg inn i et manfold- og inkluderings-virvar. Også Harry Potter mottok mye kritikk for å være for «woke».

Les mer

Legger seg delvis flate

Spillselskapet har tatt kritikken til seg og tar spillet ned fra spillplattformene den 6. september. Som de skriver er det enkelte ting som har slått an hos kundene, samtidig som det er noen aspekter som ikke har falt i god jord.

Nå vil alle som har betalt for spillet få full refusjon, mens spillstudioet vurderer muligheter for å jobbe med spillet mot en eventuell relansering.

I tillegg til å ha en politisk agenda som «overskygger alle andre aspekter ved spillet», har spillet fått kritikk for å være for likt Overwatch og Valorant, som begge er gratis å spille. Concord skulle koste 40 amerikanske dollar, hadde for tregt «gameplay» ifølge flere brukere, og en håpløs markedsføring som henvender seg til en liten minoritet.

Spillstudioet som skulle appelere til ikke-binære, transpersoner og andre minoriteter glemte kanskje at det tross alt er majoriteten man ønsker skal kjøpe spillet. I alle fall om man har et økonomisk perspektiv.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.