Bluesky har fått to millioner nye brukere. Det er det en god grunn til.

Bluesky har fått mange nye brukere den siste uken. Mange av de nye brukerne er fra Brasil, der X nå er blokkert.

Kunngjøring på portugisisk

Bluesky annonserer i et innlegg tirsdag at det sosiale nettverk at de har fått to millioner nye brukere i løpet av den siste uken. Det er stor vekst på kort tid for en plattform som totalt bare har rundt 8,4 millioner brukere.

Det har ikke gått ubemerket at annonseringen fra Bluesky også kom på portugisisk. Tidligere denne uken ble X blokkert i Brasil etter at landets høyesterett fastslo at det sosiale mediet sprer desinformasjon.

Brasils høyesterett beordret også Apple og Google til å fjerne X fra sine appbutikker. De som blir tatt i å bruke en VPN for å få tilgang til nettstedet kan også bli bøtelagt med opp til 90.000 kroner.

Etter at X ble utilgjengelig i Brasil har brukerne i landet funnet nye sosiale medier. Mange har funnet Bluesky som nå opplever en enorm økning i antall unike daglige likerklikk og innlegg, samt i antall unike følgere.

Les mer

Blyesky kan ikke ennå tilby like mye som X, men hintet nylig om at den neste store appoppdateringen vil komme med videofunksjoner, noe som kan hjelpe til å beholde de nye brukerne.

Les også: «Nudify»-sider har brukt Google og Apples innloggingssystemer

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.