X blokkert i Brasil

En dommer i Brasil har bestemt at X skal blokkeres. Årsaken er pågående konflikter mellom Elon Musk og myndighetene i landet.

Konflikt om ytringsfrihet

Lørdags morgen var det ikke mulig for de fleste brasilianere å logge på X etter en høyesterettsavgjørelse som blokkerer den populære appen. Blokkeringen er den nyeste utviklingen i en konflikt mellom den brasilianske høyesteretten og Elon Musk.

Det er spesielt høyesterettsdommer Alexandre de Moraes som har engasjert seg i kampen mot Musk. Dommer de Moraes, som Musk har gitt kallenavnet «Brasils Darth Vader», hevder at Musk via X tillater spredningen av både misinformasjon og desinformasjon fra det politiske ytre høyre.

Elon Musk hevder på sin side at brasilianske myndigheter bedriver sensur og at landets høyesterett presser X til å legge ned driften i det søramerikanske landet.

Tidligere denne måneden trakk X tilbake sin juridiske representant i Brasil. Høyesterett beordret at Musk måtte utnevne en ny juridisk representant og truet med å blokkere X om dette ikke skjer.

Les mer

X er et populært sosialt medium i Brasil med rundt 40 millioner brukere. Appen er nå nede og Elon Musk hevder ansvaret ene og alene ligger på høyesterettsdommer de Moraes.

Les også: «Retten til å koble av» lovfestet i Australia

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.