Zuckerberg angrer på at Meta bøyde seg for myndighetenes sensurpress under Covid-19

Zuckerberg og Meta ga etter for sensurpress fra myndighetene under korona-pandemien. Det var feil, skriver Meta-sjefen i et brev til kongressen.

I et ferskt brev til kongressmann Jim Jordan skriver Mark Zuckerberg han og Meta er klare til å stå imot presset, neste gang myndighetene ber den sosiale medier-giganten om å sensurere informasjon på politisk grunnlag.

Zuckerberg sier det var galt av myndighetene å legge press på Meta om å sensurere humor, satire og annen informasjon om covid-19, men at det i bunn og grunn var Facebooks ansvar som selv tok avgjørelsen om å følge myndighetenes befaling. Noe de ikke burde gjort, ifølge en etterpåklok Zuckerberg.

Angrer på Hunter Bidens

Også historien om Hunter Bidens laptop som ble sensurert av Twitter, Meta og Google, og som kunne fått utslag for valget i 2020, er en av sakene Zuckerberg angrer på at Facebook midlertidig nedjusterte spredningen av.

FBI mente saken kunne være en del av en russisk strategi for å påvirke valget, uten at bevis for det forela. Likevel tok Meta aktivt grep for å dempe spredningen av historien.

I brevet til Jordan tar Zuckerberg opp håndteringen av Covid-19-informasjon, Hunter Bidens-laptop og sitt eget bidrag til infrastrukturen rundt valget i 2020.

I 2021 presset senioroffiserer fra Biden-administrasjonen, inkludert Det hvite hus, våre team i flere måneder for å sensurere visst COVID-19-innhold, inkludert humor og satire, og uttrykte mye frustrasjon med våre team når vi ikke var enige. Til syvende og sist var det vår beslutning om vi skulle ta ned innhold eller ikke, og vi eier våre beslutninger, inkludert COVID-19-relaterte endringer vi gjorde i vår håndhevelse i kjølvannet av dette presset. Jeg mener at regjeringens press var galt, og jeg angrer på at vi ikke var mer tydelige om det. Jeg tror også vi tok noen valg som vi, med ny innsikt og ny informasjon, ikke ville tatt i dag. Som jeg sa til våre team på den tiden, føler jeg sterkt at vi ikke burde kompromittere våre innholdsstandarder på grunn av press fra noen administrasjon i noen retning – og vi er klare til å stå imot hvis noe slikt skjer igjen.

Zuckerberg gjør det klart at han og Meta vil forholde seg nøytrale i valget som kommer. I 2020 ville han bidra til å gjøre det lettere for folk å stemme under pandemien.

Les mer

Infrastrukturen som skulle gjøre det lettere å stemme, skulle være politisk nøytral, men Zuckerberg sier analyser viser at resultatet ble det motsatte, og at mange mener tiltakene gagnet det ene partiet mer enn det andre.

Hele brevet kan du lese her:

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.