Pasient med Neuralink-implantat spiller Counter Strike med tankekraft

Det andre mennesket i verden med et Neuralink-implantat installert i hjernen, spiller nå Counter Strike 2 med tankekraft. Målet er er symbiose mellom KI og menneske.

Om alt går etter planen kan hundrevis ha mennesker ha Neuralink installert om noen få år, sier Elon Musk. Titusener om fem år. Millioner om ti år.

«Alex», som er Neuralinks andre pasient, restituerte ifølge Neuralink godt etter operasjonen. Med implantatet har han lært å bruke PC og jobbe med ting som 3D-design.

Les også: Telegram og WhatsApp nede i Russland: Frykter at russiske myndigheter står bak

Tok fem minutter

Ifølge selskapet tok det kun fem minutter fra Alex fikk implantatet installert til han beveget en musepeker på en skjerm, med tankens kraft. Innen et par timer var han mer effektiv med Neuralink enn han hadde vært med noen annen assisterende teknologi tidligere.

Alex knuste den tidligere verdensrekorden for musepekerkontroll med et hjerne-til-maskin-brukergrensensnitt, kun etter én dag med bruk av Neuralink.

Uendelige muligheter

Pasienten er tidligere biltekniker og har jobbet med forskjellig typer kjøretøy og store maskiner. Etter en ryggmargsskade har håpet vært å kunne jobbe med 3D-design.

På Nerualinks nettsteder kan man lese at Alex allerede andre dag etter operasjonen, designet og 3D-printet en egen holder til Neuralink-laderen.

Les mer

Dette lyder som en suksesshistorie. Hvordan denne teknologien vil utvikle seg og hva som kan skje når flere begynner å koble hjernene sine direkte mot datamaskiner blir spennende å se. Neuralinks neste prosjekt er å gi blinde tilbake synet. På sikt er målet å skape en sømløs symbiose mellom kunstig intelligens og mennesker.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.