SpaceX forbereder seg på tidenes første private romvandring

Tirsdag neste uke, 27. august skjer en historisk oppskytning. For første gang skal kommersielt privat romfartsselskap på romvandring.

Fire heldige privatpersoner som i utgangspunktet ikke er astronauter, skal ut i verdensrommet og på tur utenfor romskipet, noe som aldri før har skjedd.

I tillegg blir det første gang på et halvt århundre at et bemannet fartøy beveger seg så langt fra jorden. I SpaceX’ Crew Dragon-kapsel skal de fire astronautene hele 700 kilometer fra jorden.

SpaceX utsetter oppskytning med én dag for å gi astronautene ekstra tid til å forberede seg til turen.

En av dem som er med på turen er milliardær Jared Isaacman som har vært med på å finansiere turen. Alle astronautene som er med på turen er i utgangspunktet ikke astronauter, men privatpersoner.

Falcon 9-raketten som skal løfte kapselen ut i rommet skytes opp fra Kennedy Space Center i Florida. Astronautene skal være i verdensrommet i fem dager før Crew Dragon tar dem tilbake til jorden.

Les mer

Isachmaan er den eneste av de fire som har vært i rommet før. Da også på en ekspedisjon med sivile. Nå reiser han sammen med Scott Poteet, Sarah Gillis og Anna Menon.

I en uttalelse om sikkerheten rundt oppdraget sa Isachmaan at noe risiko vil det alltid være ved slike ekspedisjoner.

Selvfølgelig er det mer risiko i et utviklingsprogram enn å dra til og fra den internasjonale romstasjonen – men ikke mye mer risiko … og noen (risikoer) er rett og slett uunngåelige.

Jared Isaacman

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.