Melbourne forbyr utleie av elsparkesykler

Australias nest største by forbyr utleie av elsparkesykler. Byrådet mener bruken av elsparkesykler er for farlige.

Ordfører setter foten ned for elsparkesykler

Siden 2022 har Melbourne, med sine fire og en halv millioner innbygger, tillatt utleie av elsparkesykler. Nå har derimot både lokalpolitikere og befolkningen fått nok.

Tirsdag var det flertall i Melbournes byråd for å bryte kontraktene med Lime og Neuron, selskapene som står for mesteparten av elsparkesykkel-utleie i byen. Melbournes ordfører, Nicholas Reece, har engasjert seg i saken og kaller faren elsparkesykkele utgjør for «skammelig».

Reece vedgår at også han var i utgangspunktet positiv til elsparkesykler da de første dukket opp i byen for to år siden. Nå har han derimot endret mening. Hovedårsaken er de mange klagene han får fra byens borgere.

Før saken skulle behandles mottok byrådet 74 offisielle innspill til debatten og over 600 brev/eposter. De som er imot forbudet mener det ikke er nok belegg for at elsparkesykkelene er farlige.

Ordfører Reece er derimot ikke overbevist og viser til at byens politi i mai skrev ut over 300 bøter til elsparkesyklister i løpet av bare to dager. Også Melbournes sykehus har bønnfalt byrådet om å ta grep.

En talsperson fra Lime sier at de arbeider for å gjøre elsparkesyklene tryggere for både brukere og fotgjengere. Selskapet arbeider med å bruke KI-teknologi for å skape mer trygghet og har investert over 400 millioner kroner i sikkerhetsprosjekter.

Les mer

Les også: X stanser all virksomhet i Brasil etter trusler om arrestasjoner fra Moraes

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.