X stanser all virksomhet i Brasil etter trusler om arrestasjoner fra Moraes

Moraes har i hemmelighet bedt X om å sensurere på myndighetens befaling. Det går ikke X med på og stenger istedet Brasil-kontorene.

X (tidligere Twitter) stanser all virksomhet i Brasil etter å ha blitt truet av Alexander de Moraes’ myndigheter. Moraes er sittende president for øverste Valgdomstol og dommer i Høyesterett (Supremo Tribunal Federal).

Ifølge X-styrets egen konto @GlobalAffairs, skal Moraes ha truet med å arrestere X-ansatte i Brasil, dersom plattformen ikke går med på å sensurere på myndighetenes akkord. Trusselen skal ha blitt overlevert i hemmelighet.

@GlobalAffairs skriver at på tross av gjentatte anker, at folket i Brasil ikke blir informert om ordrene som blir gitt og at X’ ansatte i Brasil ikke har ansvar for om innhold på tjenesten blir sensurert eller ikke, har Moraes valgt å true personalet personlig.

Men i stedet for å adlyde Moraes ordre trekker X seg ut av Brasil, for å beskytte sine ansatte. Tjenesten fortsatt vil være tilgjengelig for det brasilianske folk.

GlobalAffairs skriver på X at ansvaret fullt og helt ligger på Alexandre de Moraes skuldre.

Folket i Brasil har et forestående valg – demokrati, eller Alexandre de Moraes.

Les mer

@GlobalAffairs

Elon Musk skriver på sin egen konto at Moraes er nødt til å gå. Ifølge Musk har Moraes’ myndigheter i hemmelighet bedt X om å bryte brasiliansk, argentisk, amerikansk og internasjonal lov. Derfor ser de ingen annen utvei enn å stenge sjappa.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.