X går til søksmål: – Nå blir det krig, skriver Elon Musk

– Nå blir det krig, skriver Elon Musk. X går til søksmål mot GARM’s (Global Alliance for Responsible Media) for å ha systemisk boikottet media, plattformer og innholdsprodusenter.

«Vi prøvde oss på fred i to år. Nå blir det krig.», skrev Elon Musk på X (tidligere Twitter) igår. X, med Elon Musk og CEO Linda Yaccarino i spissen, går til sak mot Global Alliance for Responsible Media (GARM) for å systematisk ha anbefalt media å boikotte plattformen.

Ifølge en rapport fra Justiskomiteen i Representantenes hus i USA kalt “GARM’s (Global Alliance for Responsible Media) Harm”, skal GARM og dets medlemmer ulovlig ha boikottet plattformer, journalister og aviser for strupe pengestrømmen til aktører de ikke er politisk enige med.

Bevis innhentet av komiteen viser at GARM og dens medlemmer direkte organiserte boikotter og brukte andre indirekte taktikker for å målrette plattformer, innholdsskapere og nyhetsorganisasjoner de ikke favoriserte, i et forsøk på å demonetisere og dermed begrense visse valg for forbrukerne.

Hentet fra rapporten GARMS Harm.

Har kostet milliarder

Linda Yaccarino skriver i et innlegg på X at denne boycotten har kostet X milliarder av dollar. På tross av det har brukere av X økt tiden brukt på tjenesten med 25 prosent siden august 2022. Tiden brukt på videostrømming har økt med 45 prosent.

Les mer

Nå er nok, nok. GARM har brutt loven og har X inngitt et søksmål mot Global Alliance for Responsible Media (GARM), World Federation of Advertisers (WFA), og GARM-medlemmene CVS Health, Mars, Orsted og Unilever.

Dette er ikke en beslutning vi har tatt lett på, men det er en direkte konsekvens av deres handlinger.

X CEO, Linda Yaccarino

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.