Wilmore og Williams sitter fortsatt fast på ISS. Kan bli reddet av SpaceX

Astronautene Butch Wilmore og Suni Williams skulle være på Den Internasjonale Romstasjonen (ISS) i åtte dager. Nå, åtte uker senere, er de ennå ikke tilbake.

Ekspedisjonen de to astronautene er ute på har vært forsinket med flere år og når de nå endelig kom avgårde, oppdaget ingeniørene fem separate heliumlekkasjer i romskipets thrustersystem.

Boeing-representanter bagatelliserte feilene og mente at det skulle være fort gjort å ordne opp. Men uker og måneder senere arbeider Boeings ingeniører fortsatt med feilene.

Les også: Angela Carini gir seg etter 46 sekunder i ringen med kvinne med mannlige kromosomer

Problemene føyer seg inn i rekken av dårlig omtale. Boeing blir anklaget for å sette mangfold foran sikkerhet.

Kan reddes i Crew Dragon

Nå arbeider det med alternative løsninger for å få astronautene hjem. Lenge så det ut til at NASA tok sikte på å få astronautene hjem i Boeings Starliner, men det ser ikke lenger ut til å være et alternativ.

Les mer

Men nå foregår det saker og ting mellom NASA, Boeing og SpaceX som kan vitne om at Wilmore og Williams kan komme hjem i en Crew Dragon-kapsel. Foreløpig har ikke NASA bestemt seg, men en informert kilde hevder det er mer enn 50 prosent sjanse for at SpaceX får jobben.

Men som flere brukere på X poengterer er ikke Elon Musk så populær hos de amerikanske myndighetene om dagen. Om politikk vil spille en rolle for redningsaksjonen gjenstår å se.

Det viktigste som som NASAs John Finch sier til ArsTechnica, er å få astronautene hjem i god behold.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.