Genial ny Tesla-funksjon

Siste oppdatering i Tesla-bilenes programvare byr på en genial ny funksjon. Kjører du på en strekning med gjennomsnittsmåling forteller bilen deg hvor høy gjennomsnittsfart du har og hvor langt det er igjen til siste fotoboks.

Undertegnede tok seg bryet med å oppdatere programvaren i sin Tesla Model 3 fra 2019 før langkjøring forleden dag. Nå er det versjon 2024.20.9 som gjelder.

Det var flere ting som var nytt: Visualiseringen av omverdenen er blitt mer detaljert og bilen kan nå parkere på mer kronglete parkeringsplasser av seg selv.

Nå kan du velge parkeringsplass for så å la bilen parkere seg selv.

Også fonten på speedometeret er blitt større og tydeligere og bilens energiakse er flyttet fra toppen av skjermen til venstre kant. Nå kan man også søke i innstillinger. Dessverre virker det også som animasjonene i visualiseringen er blitt mer hakkete.

Elon Musk Vs. Nicolas Maduro?Les også:

Stadig nye funksjoner

Som Tesla-eier er man vant skjermens brukergrensesnitt oppdateres ved jevne mellomrom. Mange av oppdateringene som kommer virker opplagte, og selvom man ikke nødvendigvis har tenkt over potensialet selv, virker det av og til nesten merkelig at funksjonene kommer så lenge etter at bilen ble kjøpt.

Les mer
xiaomi su7

Uansett, det var spesielt én gledelig oppdatering som kom til syne da jeg og familien var to timer fra Oslo på vei til hytta. Ved gjennomsnittfartsmåling viser nemlig bilen nå gjennomsnittlig hastighet slik at du ikke risikerer å bli tatt i fartskontroll. Den viser også hvor langt det er igjen til siste fotoboks og naturligvis hvilken fartsgrense som er den gjeldende.

En enkel, men smart og velkommen funksjon som sannsynligvis gjør Tesla-folket enda mer fornøyd med bilene sine.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.