Elon Musk Vs. Nicolas Maduro?

Nicolas Maduro har utfordret Elon Musk til å slåsskamp direkte på TV. Musk sier at han aksepterer utfordringen.

Maduros erkefiende

Urolige dager har preget Venezuela etter valget søndag. Sittende president Nicolas Maduro hevder seier, men både opposisjonen og internasjonale valgobservatører mener valget er fikset.

Venezuela har siden valgdagen vært preget av voldelige opptøyer. Maduro hevder det er ytre høyre som står bak. Regiment hans har samtidig fengslet flere opposisjonspolitikere.

En som kritiserer valget og Maduro-regimet sterkt, er X-sjef Elon Musk. Musk har lenge vært kritisk til Venezuelas politikk og beskriver ham nå som en diktator. Maduro på sin side er ikke begeistret for Musk og beskriver ham som en erkekapitalist, som attpåtil støtter Donald Trump.

Presidenten irriterer seg også over all den dårlige omtalen han får på X. Han hevder Musk, som del av en internasjonal ytre-høyrekonspirasjon, er ansvarlig for kritikken.

Tirsdag talte Maduro til folket på statskontrollert TV. Han anklaget Musk for forsøk på å hacke det nasjonale valgrådet. Han annonserte så etableringen av en ny spesialkomité som skal etterforske den påståtte innblandingen. Venezuela får hjelp av Kina og Russland.

Men Maduro var ikke ferdig med Musk. Han fortsatte med påstander om at SpaceX skal lede en invasjon av Venezuela og at Musk nå er hans erkefiende. Talen ble avsluttet med en invitasjon til Musk. En invitasjon til til slåsskamp.

Jeg er klar. Jeg er sønn av Bolivar og Chavez. Jeg er ikke redd deg, Elon Musk.

Nicolas Maduro

Les mer

Les også: «White Dudes for Harris» ble først fjernet, så gjenopprettet på X

«I accept»

Utfordringen til slåsskamp tok det ikke lang tid før Musk svarte på. Ryktene om at Maduro kom med utfordringen gikk som ild i tørt gress på X. Musk hadde bare et svar: «I accept». Han skrev senere at Maduro ville feige ut før noe slåssingen finner sted.

Det er ikke første gang Musk har blitt invitert til slåsskamp, og takket ja. Musk og Mark Zuckerberg avtale å møtes til en såkalt «cage fight», men det kokte bort i kålen.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.