Angela Carini gir seg etter 46 sekunder i ringen med kvinne med mannlige kromosomer

Angela Carini

46 sekunder i ringen med algeriske Imane Khelif, var nok for Angela Carini. Aldri før har hun opplevd å bli slått så hardt. Nå koker det på X.

Jeg har aldri opplevd et slikt slag, uttalte Angela Carini etter en boksekamp torsdag under OL. Nå koker det på internett over den kontroversielle boksekampen. Mange mener at utøvere med mannlig genetikk ikke bør få lov å konkurrere i kvinneklassen. Deriblant Italias høyreorienterte statsminister.

Idrettsutøvere med mannlige genetiske kjennetegn bør ikke delta i kvinneidrett. Dette handler ikke om å diskriminere noen, men om å beskytte kvinners rett til å konkurrere på like vilkår.

Giorgia Meloni, Italias statsminister

Les også: Elon Musk Vs. Nicolas Maduro?

Knust

Den 25 år gamle bokseren fra Napoli ser ikke kampen som et nederlag, men føler seg likevel knust. Hun ga seg da hun fryktet for helsen og livet.

Etter et hardt slag i nesen etter 46 sekunder bestemte hun seg for å gi seg. Slaget var hardere enn noe slag hun tidligere hadde kjent.

Etter det andre slaget og etter mange års erfaring, kjente jeg en sterk smerte i nesen. Jeg sa at det var nok, fordi jeg ikke ville. Jeg kunne ikke fullføre kampen etter slaget mot nesen. Derfor var det bedre å avslutte.

Angela Carini

På X er det anspent stemning og mange oppfordrer til boikott av årets olympiske leker. Emneknaggen #BoycottOlympics2024 trender med over 4000 innlegg. Enkelte kontoer går knallhardt ut mot algeriske Imane Khelif.

Imane Khelif på sin side ser ikke ut til kjenne på samvittighetskvaler. I et kort intervju med BBC etter kampen gjorde hun det klart at hun er med i OL for å gå til topps.

Les mer

Imane Khelif ble født som kvinne, men fikk ikke delta under verdensmesterskapet i boksing ifjor fordi hun har XY-kromosomer og ikke XX, som er det kvinnelige kromosom.

Jeg er her for gull. Jeg vil kjempe mot hvem som helst, jeg vil kjempe mot dem alle.

Imane Khelif

Det koker på X

Allerede før kampen var den internasjonale olympiske komité i hardt vær over å slippe til kinesiske Lin Yu‑ting og algeriske Imane Khelif. Mange mener at personer med mannlig genetikk ikke bør konkurrere med kvinner.

Notis: Vi omtalte først Khelif som transkvinne. Det var feil. Khelif ble født som kvinne, men har mannlige kromosomer.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.