«White Dudes for Harris» ble først fjernet, så gjenopprettet på X

X fjernet konto som samlet inn penger til Kamela Harris. Elon Musk mistenkes for å ha vært involvert.

«White Dudes for Harris»

Kamela Harris ble nylig utpekt til ny presidentkandidat for det demokratiske partiet. Harris har siden da hatt fullt fokus på valgkamp og mottatt mye støtte.

På X (tidligere Twitter) har et stort antall Harris-tilhengere begynt å samle inn penger til valgkampanjen hennes. En slik X-konto ble opprettet av Mike Nellis, som til vanlig er daglig leder i reklamefirmaet Authentic.

Nellis hadde ambisjoner om å sanke støtte til Harris blant hvite mannlige velgere. Han etablere derfor kontoen «White Dudes for Harris». Kontoen har vært en formidabel suksess.

Mandag arrangerte kontoen et Zoom-møte der rundt 190,000 personer deltok, inkludert kjendiser som Mark Hamil og Jeff Bridges. Tilsammen har kontoen samlet inn over 40 millioner kroner til Harris’ valgkampanje.

Les også: Enormt ukrainsk cyberangrep mot Russland

Steng, men gjennåpnet

Det tok derimot ikke lang tid før det ble reaksjoner. Dagen etter den suksessfulle innsamlingsaksjonen fikk Mike Nellis beskjed om at kontoen var suspendert.

Nellis var raskt ute og beskylte Elon Musk for å være direkte involvert og viser til Musks støtte til Donald Trump. Musk har tidligere også delt missvisende videoer av Harris og det har vært vanskelig for Harris-tilgenger å melde seg som følgere til kontoen @vp @kamalaHQ.

Musk har ikke kommentert disse anklagene.

Les mer

Mike Nellis skylder på Elon Musk.

White Dudes for Harris var også oppe igjen etter kort tid.

Mike Nellis har spekulert i om kontostengingen var et koordinert angrep fra andre X-brukere. X-kontorer blir automatisk stengt om nok brukere rapporterer den for brudd på det etiske reglementet.

White Dudes for Harris er nå tilbake på X.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.