Dette er SearchGPT

OpenAI lanserer en etterlengtet søkemotor for utvalgte testere. SearchGPT er en midlertidig tjeneste som på sikt vil integreres i ChatGPT.

Torsdag lanserte OpenAI SearchGPT, en søketjeneste som kombinerer egenskapene fra selskapets språkmodeller med sanntidsinformasjon fra internett. Selskapets nye søkemotor skal bedre forstå hva du forsøker å finne og gi deg relevante og oversiktlige svar, på en mer tilgjengelig måte enn det konkurrenten Google gjør.

Hvordan plante tomater i Minnesota?

Tar opp kampen med Google

Foreløpig er en beta-test tilgjengelig for 10 000 utvalgte brukere. På sikt ønsker OpenAI å inkorporere SearchGPT i ChatGPT og tilgjengeliggjøre tjenesten for alle. Ved å blande språkmodellenes samtaleevner med internettsøk, mener OpenAI at de kan gjøre søk lettere og bedre.

Istedet for å gi deg en rekke linker vil SearchGPT forstå hva du spør om og gi deg sammenfattet relevant informasjon i ulike kort. Som med ChatGPT vil du kunne stille oppfølgerspørsmål slik at den delte informasjonen mellom deg og søkemotoren bygger seg opp for hvert spørsmål.

I en kolonne til venstre får du relevante linker.

Politisk korrekt søkemotor?

Denne gangen setter de også sikkerhet og muligens politisk korrekthet i fokus når de bygger opp tjenesten. Allerede har de alliert seg med avisen The Atlantic for å sikre at søketjenesten bygges på verdier som skal beskytte lesere og journalister.

Les mer

Tjenesten forstår hva du spør om likesom ChatGPT.

SearchGPT vil prioritere utgivere og gi dem verktøy slik at de kan være med å bestemme hvordan de skal se ut i søk. Søketjenesten vil alltid oppgi kilder.

Hvordan fremtiden ser ut for journalister og søkemotoroptimalisering nå som en ny type søkemotorer står på trappene, gjenstår å se. Udiskutabelt er det uansett at internett er i ferd med å forandre seg for alltid.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.