Sosiale medier koker etter attentatforsøk

Desinformasjon og konspirasjoner spres på sosiale medier etter attentatforsøket mot Donald Trump. Trump både støttes og anklages for å ha iscenesatt det hele.

Trump millimeter fra å bli truffet

Det er smått utrolig at Donald Trump ikke ble drept lørdag kveld. En av de fem skuddene som ble avfyrt mot han traff øret hans. Millimeter avgjorde liv og død. En tilskuer ble drept, mens tre andre er alvorlig skadet.

Trump skal etter forholdene ha det bra. Det er forventet at han deltar på landsmøtet til det republikanske partiet som startet i mandag 15.07. Skytteren er identifisert som 20 år gamle Thomas Matthew Crooks.

Crooks ble skutt og drept av Secret Service-agenter. Hans motiver er foreløpig ikke kjent.

Les også: FN slår alarm om kunstig intelligens. Det er det god grunn til

Rykter, desinformasjon og konspirasjoner

Kort tid etter attentatforsøket begynte rykter, desinformasjon og konspirasjoner å spres rundt om på internett, spesielt på sosiale medier.

Flere politikere, inkludert J. D Vance, en mulig visepresidentkandidat for Trump, har hevdet på X (Twitter) at president Joe Biden, eller den «dype staten», er ansvarlig. Dette er meninger også ytret av kongressmedlemmene Mike Collins fra Georgia og Ronny Jackson fra Texas.

J.D Vance mener at han vet hvem som sto bak attentatforsøket mot Donald Trump.

På X, Telegram og Gab ble også skytteren tidlig feil-identifisert som Mark Violets, et «kjent» medlem av antifa bevegelsen. Et fotografi av Violets blir sirkulert, men mannen i bildet er Marco Violi, en italiensk journalist.

Også rykter om at Trump selv iscenesatte attentatforsøket florerer. Flere hevder at mener det hele var skuespill og en såkalt «false flag»-operasjon. Emneknagger som «Staged» og «Falseflag» trender på X, med hundretusenvis av innlegg.

Ansvarlig redaktør: Ole Magnus Kinapel.
Ta kontakt på desk(at)teknokratiet.no
© 2023 Teknokratiet.