Google vedgår at demonstrasjonen av Gemini ikke var helt ekte og hevder den mest skulle være til inspirasjon for utviklere.
Gemini vs. ChatGPT
Store teknologiselskap har siden lanseringen av ChatGPT gjort sitt beste for å henge med i utviklingen. Google har ikke vært noe unntak, og selskapet annonserte i høst at de var i full gang med å utvikle sin engen chatbot og KI.
Gemeni ble lansert 06.november og presentert for publikum gjennom en seks minutter lang lanseringsvideo.
Lanseringen var svært imponerende. Mange lot seg spesielt fascinere av hvordan Gemeni hadde en form for interaksjon med personen som gjennomførte testen.
Dette klarer Genemin fordi det er en såkalt multimodal model, som betyr at KI-en kan forstå både språk og bevegelser.
Les også: Se hva Teslas nye robot kan: Dette er Optimus Gen 2
Innrømmer at video er falsk
Google har nå innrømmet at dialogen med Gemini ikke var en ekte samtale. Videoen er satt sammen av en flere stillbilder og videoopptak. Google skal så ha skrevet tekst-prompter som Gemini responderte på i videoen.
Reaksjonene på innrømmelsen har ikke latt vente på seg. Flere påpeker at dette er en situasjon svært lik den mislykkede demonstrasjonen Google hadde av chatboten Bard i februar.
Nettstedet The Information har hevder også å ha bevis for at Google planla en demonstrasjon av Gemini hvor en person skulle bruke chatboten foran et publikum på en scene.
Google var til slutt ærlige på at demonstrasjonen ikke var helt ekte. En av de mest sentrale utviklerne hos Googles DeepMind, Oriol Vinyals, innrømte på X/Twitter at videoen mest var ment til å «inspirere» andre utviklere.
Inntrykket mange nå sitter med er at Google ikke evner å utvikle reelle konkurrenter til KI-botene utviklet av OpenAI og Microsoft. Presset øker også stadig på Googles leder, Sundar Pichai, som skal være svært upopulær.
Internt i Google skal det sirkulere et internt dokument som hevder at Gemini «Ultra» snart er ferdigutviklet. «Ultra» skal være mye sterkere enn ChatGPT 4.
Lektor med mastergrad i historie og journalist i Teknokratiet. Har ellers skrevet for Aftenposten, Klassekampen, Subjekt, Vårt Land, Dagsavisen og Lektorbladet.