Inntil nå har ChatGPT utelukkende vært gratis, men for 20 dollar i måneden får du nå tilgang til ekstra funksjoner.
Foreløpig virker det litt uklart om det er noe vits i å abonnere, med mindre du bruker tjenesten profesjonelt til å, la oss si, skrive artikler, og er avhengig av rask respons. På selskapets nettsider opplyses det om tre ting man får tilgang til dersom man betaler:
- Generell tilgang til ChatGPT, selv når det er høyt trykk på tjenesten.
- Raskere responstid.
- Prioritert tilgang til nye funksjoner og forbedringer.
Selskapet skriver at de planlegger å raffinere tjenesten basert på brukernes tilbakemeldinger, og at de undersøker muligheter for andre betalingsmodeller.
Det har alltid vært selskapets intensjon å ta betalt for tjenesten. Men først skulle det bli en viralt fenomen. OpenAI understreker at de setter pris på alle deres brukere og at de i også i fremtiden, kommer til å fortsette med en gratis løsning i tillegg til forskjellige betalingsplaner.
Lanserte kur mot egen teknologi
På tirsdag lanserte OpenAI Open AI Text Classifier, som gjenkjenner tekster skrevet av kunstig intelligens. Tjenesten er ikke hundre prosent sikker, og man burde av den grunn ikke dømme noen for juks, basert på tjenesten alene, sier Jan Leike i OpenAI.
Den er ikke perfekt og vil av og til ta feil.
Jan Leike, head of OpenAI’s alignment team.
OpenAI har med andre ord både problemet, og redningen. Det er litt som å konstruere og slippe løs et virus, for så å selge vaksiner. Spesielt om tjenesten koster penger.
Et forsøk på å komme bekymringene i møte
Etter lansering av ChatGPT i november har det vært stor debatt om hvordan skoler og utdanningsinstitusjoner bør forholde seg til teknologien.
Fra nå av kan en lærer aldri være sikker på om eleven har skrevet hjemmeoppgaven selv, eller om den har fått hjelp av kunstig intelligens. På samme måte som du som leser dette ikke kan være sikker på om det du leser er skrevet av en robot eller et menneske.
Podcast-host, redaktør og forfatter i Teknokratiet. Bachelor i filosofi og master i dokumentarregi. Regissør og fotograf i Newslab, tidligere journalist i ITavisen.